Att köpa mat online är lätt

Att köpa matkassar blir mer och mer populärt både för stora familjer och för hushåll med två personer. Som matkonsumenter har vi blivit mer medvetna om vad vi vill ha på våra tallrikar och vilka varor som inte är önskvärda. Något som är viktigt för oss konsumenter är att varor ska vara ekologiska, närproducerade och rättvisemärkta i så stor utsträckning som möjligt. Vi vill ha grönsaker och frukt som inte har blivit besprutade med gifter. Vi vill även att våra ägg ska komma från höns som får gå i en miljö där de får gå fria och inte sitta i bur.

Att köpa matkasse är en växande trend

Marknaden för att köpa matkassar började på allvar för cirka 10 år sedan. Matkassar som levereras till hemmet blir allt större på marknaden och kommer att öka i takt med hur vi blir mer och mer uppkopplade i framtiden. Den digitala mathandeln står för cirka 1.4 procent av den totala försäljningen men den ökar varje år och under 2015 ökade livsmedelsförsäljningen online med 40 procent. Nästa steg för den digitala mathandeln är att få varorna levererade hem till kunderna och man spår att detta kan bli verklighet inom två år. Det som är problemet som man måste lösa först är att hur man ska hålla kylkedjan, det vill säga hålla kylda varor vid samma temperatur hela tiden.

Köpa catering online

När det är dags att ha en fest, dop, student eller andra stora tillfällen, kan anordnandet av maten till festen orsaka stress. Hur ska man hinna att handla och dessutom laga maten så att det finns tillräckligt till alla på festen? Ett alternativ till att minska stressen för detta är att anlita en cateringfirma som tar hand om maten åt dig. Det bästa är om man har god framförhållning, så att man har så mycket som möjligt att välja från men det är också möjligt att få hem mat med kort varsel. Både cateringfirmor och vissa restauranger kan hjälpa dig med det du behöver ha hjälp med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *