Livnär du dig på att sälja livsmedel på ett eller annat sätt? Då vet du hur oerhört viktigt det är att de fakturor du skickar ut blir betalda. När man arbetar med livsmedel, speciellt som liten företagare, har man ofta små marginaler då man snabbt måste producera nya produkter. Här berättar vi hur du enkelt ser till att du får betalt för dina fakturor utan krångel.

Sköt delgivningen externt

Som företagare har du säkert varit med om det någon gång. Du skickar en faktura och sedan påminnelse på påminnelse utan att få betalt. Till slut finns det inget annat att göra än att kontakta kunden personligen och begära betalt för fakturan. Många företagare drar sig för detta, faktiskt så pass att de helt släpper ärendet för att slippa en obehaglig situation. Har detta hänt dig är det istället en god idé att anlita en extern aktör för delgivning. Intrum är ett företag som kan sköta din delgivning åt dig, vad det än gäller. Det kan vara obetalda fakturor, uppsägningar och handräckning. Det är också viktigt att veta att du ofta behöver ha en giltig delgivning för att kunna föra ditt ärende vidare, till exempel med hjälp av inkasso eller rättsliga åtgärder. Med delgivning menas att den vilken ärendet rör görs medveten om exempelvis sin skuld och också godkänner den, exempelvis med hjälp av en namnteckning. Intrum är en auktoriserad och godkänd delgivare, någonting som är nödvändigt för att ditt delgivningsärende ska vara giltiga.

Även om livsmedelsbranschen idag spås en lysande framtid är det viktigt att du som jobbar inom den inte låter betalningar glida dig mellan fingrarna för att du tycker att det är obehagligt att delge dina kunder. Det skadar både dig och ditt företag. Idag är svenskarna tyvärr extremt skuldsatta, vilket gör att det är viktigare än någonsin att ha en pålitlig extern aktör som kan sköta skuldärenden åt ditt företag.

Anlita en seriös aktör

Intrum är ett bolag som har många år i branschen och därför bred erfarenhet av saker som delgivning, inkasso och fakturering. Det gör dem till en trygg medarbetare för dig som är företagare. Idag är det dessutom vanligt med bedragare som utger sig för att vara inkasso och lurar människor. I sådana tider är det extra viktigt att som företag arbeta tillsammans med en trygg och erkänd aktör som kan sin sak.

För dig som arbetar inom livsmedel kan det vara extra viktigt att ha en sådan samarbetspartner. Anledningen till det är att dina produkter ofta har en kort livslängd. Du kan därför inte hålla lika stora lager som företag som säljer andra typer av varor. Du måste dessutom hela tiden producera nytt för att ha produkter att sälja. Om dina räkningar förblir obetalda kan du inte göra investeringar i råvaror för att framställa dina produkter. Det gör att du kan hamna i en ekonomiskt utsatt situation och själv hamna i skuld hos dina leverantörer. Det är något som få inom branschen vill utsätta sig för. Kolla därför upp Intrum och deras delgivningstjänster för att få en tryggare ekonomi i ditt företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *