Det är viktigt för hela kroppen att äta bra och näringsriktig mat, framför allt för tänderna. Det finns en massa gott som du kan äta men alla måltider gör inte gott för tänderna. För att hålla din tandhälsa på topp ska du försöka planera dina måltider och vad du äter men du ska också gå regelbundet till tandläkaren i förebyggande syfte. Hos Södertandläkarna kan du underhålla din munhälsa. Du kan gå till dem någon gång per år för att se att allt står rätt till med dina tänder. Om du har börjar få en inflammation eller en infektion kommer det att upptäckas i ett tidigt stadium innan det har hunnit utvecklas till något stort och problematiskt. Att råka ut för karies eller att tandlossning har påbörjats är både en mer omfattande och dyrare behandling en än kontroll.

Undvik att småäta mellan måltiderna

För att du ska äta bra är planering nyckeln. Därför är det smart att handla din mat online. Det är mindre risk att det smyger ner massa godsaker fulla med socker när du handlar på nätet än om du handlar i butiken på väg hem från jobbet. För handen på hjärtat är det väldigt lätt att bli sugen på snacks, godis och andra onyttigheter när du står framför dem i butiken. Förutom vad du stoppar i munnen är också när du äter viktigt för dina tänder. Att småäta kan vara förödande för tänderna. Om du då har planerat vad du ska äta för något under dagen är chansen högre att du håller blodsockret på en jämn nivå och faller inte för frestelsen att småäta mellan måltiderna. När du äter näringsriktig mat som ger kroppen det den behöver kommer du inte att vilja äta mellan dina huvudmåltider och mellanmål.

Att handla online är bra för plånboken och hälsan

När du handlar på nätet ska du sätta dig ner vid datorn och beställa matvarorna när du är mätt och belåten. Bestäm veckans måltider och köp varorna som behövs till det, varken mer eller mindre. Förutom att det är bättre för din hälsa att handla online är det även bra för plånboken. Du sparar även en hel del tid på att slippa åka iväg till matbutiken för att storhandla. Det är bara fördelar ur flera olika aspekter.

Planera när du ska äta godsaker

För tändernas skull ska du helst undvika livsmedel som innehåller en massa socker. Du kan absolut äta godsaker men det är en bra idé att planera när du ska äta dem och endast göra det vid väl utvalda tillfällen. Då kommer dessutom godiset eller fikabrödet att smaka ännu godare. Det kan även vara en bra idé att tänka på vad du äter för godsaker. Karameller, klubbor och sega kolor är tändernas värsta fiende. Choklad är exempelvis bättre eftersom den sköljs bort från tänderna snabbare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *