Catering är ett smidigt sätt att ordna mat vid en rad olika tillfällen. Många tänker kanske i första hand på fester och högtidsstunder som födelsedagar, dop, studentfester och bröllop, men det finns många andra tillfällen då catering kan vara ett bra alternativ. Catering är till exempel ett smidigt sätt att ordna mat till en konferens eller en gemensam lunch för alla på kontoret, eller ett sätt att ordna så att det finns mat tillgänglig till fikarummet på jobbet. Många väljer också att beställa catering till en enklare middagsbjudning hemma, för att göra det lätt för sig.

Numera går det också att bestämma sig för att beställa catering med mycket kortare varsel än vad som tidigare var möjligt, tack vare internet. Det finns till exempel idag flera portaler på nätet som samlar en mängd restauranger, vilket gör att man med en enda beställning kan beställa flera olika typer av mat. Dessa portaler är vanligtvis utformade för hämtmat, vilket gör att maten levereras direkt efter beställning. Om man ska beställa större mängder mat eller catering rekommenderar de flesta av dessa portaler att man gör beställningen två timmar i förväg, för att restaurangerna ska hinna laga till maten.drinks-1283608_960_720

På de flesta ställen måste man dock fortfarande ha relativt god framförhållning om man vill ha caterad mat till konferensen eller festen, även om själva beställningen görs via nätet. Många traditionella matvarubutiker erbjuder till exempel catering som en tjänst till sina kunder, något som delikatessdisken i butiken brukar sköta. Eftersom de även bedriver vanlig försäljningsverksamhet, och inte bara catering, brukar de behöva längre förvarning än bara ett par timmar för att få beställningen klar i tid.

Det är inte bara catering som numera kan ordnas med mycket kort varsel tack vare internet. Alla saker som går att ordna via det som kallas ren e-handel, det vill säga e-handel där hela processen, från beställning till betalning och leverans av varan sker digitalt via internet, kan numera ordnas i stunden, när man känner för det. Om man till exempel får ett infall och känner för att spela lotto, behöver man bara gå in på Megalotto.com, så kan man göra det där och då. Internet har på det sättet  gjort att hela samhället rör sig snabbare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *