Att som arbetsgivare förse sin personal med frukt på jobbet genom att till exempel prenumerera på en fruktleverans online är inte bara en gest som kommer att uppskattas av alla i personalen, utan också något som kommer att öka de anställdas produktivitet. Det får med andra ord positiva konsekvenser både ekonomiskt och i form av goodwill.fruit-basket-1114060_960_720

Produktiviteten ökar helt enkelt för att personalen kommer att ha mer energi när de har ständig tillgång till färsk frukt. Även om alla undermedvetet vet om att det är viktigt att äta ofta, är det sällan vuxna människor har med sig mellanmål till jobbet. Detta trots att de flesta känner energin tryta ett par timmar efter lunch, när arbetsdagens slut fortfarande är minst en timme bort. Att då kunna gå till fikarummet och ta en frukt gör att man orkar jobba effektivt ett tag till. Frukten är också perfekt att bära in i mötesrummet när det är dags för möte, istället för fikabröd.

Om man som arbetsgivare vill bygga vidare på den goodwill man fått från personalen efter att frukt har blivit en permanent del av arbetsplatsen, kan den perfekta kick-offen eller julavskedet vara att ta med sig personalen på middag och bowling på O’Learys i Kista. Bowling är något som alla kan spela, oavsett nivå, och alla uppskattar ju att äta gott i gott sällskap – vare sig det är frukt eller något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *