Råkost eller även raw food som det kallas på engelska, är mat som kommer i form av råa grönsaker, frukter och rotfrukter. Flera dieter använder sig av råkost för att man ska kunna gå ner i vikt snabbare då de är väldigt låga i fettmängd och protein.

Många företag erbjuder även råkost i deras hemleveranser, så att beställa råkost online i Sverige är inte svårt överhuvudtaget. Veganer och personer som går på olika sorters dieter äter ofta råkost som sina måltider då maträtterna inte innehåller kött eller spårämnen från djur.

I Stockholm finns flertalet raw food-restauranger och caféer som du kan välja och vraka mellan – och om du mot förmodan skulle ta en tugga av raw food som sPaocaikadar din tand så finns akut tandläkare tillgängligt.

Är du sugen på att beställa hem raw food? Då kan du använda företag som Raw Food Shop för att enkelt och smidigt beställa varorna du behöver online. I vår digitala värld är det inte längre en utmaning att både beställa och saker levererade direkt till hemmet utan att själv behöva bemöda sig med att gå omkring och välja råvaror en efter en och slösa dyrbar tid som man kan lägga på andra viktigare saker.

Det engelska uttrycket raw food har ett äldre begrepp här hemma i Sverige också: levande föda. På 1970-talet etablerades dieten av Ann Wigmore som skrev ett antal böcker om att inte värma upp mat över 42 grader Celsius vid tillagning. Skillnaden med levande föda och raw food är dock att man blötlägger det som ska ätas medan raw food endast är färska råvaror.

I dagens nyttiga och hälsosamma samhälle så har dieter blivit allt mer populära och särskilt raw food-dieten som går ut på att enbart äta färska råvaror och som samtidigt är skonsamt för miljön. Råkost är ekologiskt och består av råvaror som har upphettats lite grann eller inte alls, och maten innehåller näring som gör dig både piggare och starkare. Att äta råkost har också betydlig effekt på din fysiska hälsa då den håller dig friskare eftersom råkost motionerar tarmarna i magen.

Då du får du i dig en stor mängd fibrer via råkost så passar den bra för kroppen även om den till stor del är helt rå. Vissa rätter innehåller fermenterade eller uppvärmda råvaror men mestadels handlar det alltså om helt råa ingredienser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *