Ingen måltid kan egentligen bli sämre med en len och välsmakande buljong. Buljong används inte enbart som smaksättning i mat utan har också väldigt läkande effekter vid förkylningssymptom. En lätt och hälsosam buljong kan du snabbt röra ihop hemma i ditt eget kök genom att långkoka grönsaker och ben i många timmar. För att få ut så mycket näring som möjligt från benet kan man med fördel tillsätta en skvätt citron eller vinäger, vilket leder till att kalciumet i benet dras ut och ger buljongen mer näring. Blanda grönsaker och ben efter egen smak eller använd dig av ett redan färdigt recept.

Smörj dina leder med buljong

Det finns många anledningar till att börja dricka buljong på en daglig basis. Ett bra sätt att veta att buljongen man har tillagat är näringsrik är att se om den stelnar när den kallnat. Gelatinet som uppstår i buljongen är byggt på kollagen, något som tyvärr kan försvinna ur kroppen med ålder eller sjukdom. Kollagen hjälper till att hålla kroppen mjuk och smidig, men skador eller åldrande kan göra att man blir trött och stel i lederna. Med hjälp av buljong kan du förhindra detta då buljong smörjer lederna från insidan, ger en smidigare kropp och bättre livskvalité. Visst finns det färdig buljong att köpa i affären, men varför använda denna när det är så lätt att göra egen?

Lindra symptomen med en välsmakande buljong

Det finns en mycket bra anledning till att man ger kycklingsoppa till den som är förkyld. En bra tillredd buljong kan nämligen hjälpa till att mildra symptom som rinnande näsor och lösa upp segt slem som orsakar hosta och smärta i bröstkorgen. Med hjälp av buljong kan du alltså lindra din influensa eller förkylningssymptom och göra att viruset försvinner snabbare ur kroppen. Något som är mycket bra med just buljong är att det är en medicin som är helt naturlig och även kan användas till mindre barn, vilket gör att man som förälder kommer känna sig tryggare med hur man lindrar alla de förkylningar ett barn drar på sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *